ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το Πρόγραμμα Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ), το οποίο υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ενισχύσει και να προωθήσει τον αθλητισμό σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) με πρωταρχικό μέλημα τις ίσες ευκαιρίες για άθληση σε όλους τους δημότες, σκοπεύει να υλοποιήσει αθλητικές δραστηριότητες και προγράμματα γενικού περιεχομένου γενικής άσκησης (γυμναστική) και τμήματα εκμάθησης δημοφιλών αθλημάτων (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ). Οι δραστηριότητες αυτές θα λάβουν χώρα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χερσονήσου. Τα προγράμματα θα είναι δομημένα και θα αξιοποιούνται όλες οι διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις. 

 

Την περίοδο 2021-2022, η Κ.Ε.Δ.Χ. προτίθεται να υλοποιήσει «Προγράμματα Άθλησης για Όλους», σε όλες τις Δημοτικές ενότητες του Δήμου Χερσονήσου στις παρακάτω κατηγορίες:

 

  • Παιδί και αθλητισμός
  • Άσκηση στην εφηβική ηλικία
  • Άσκηση ενηλίκων
  • Άσκηση στην τρίτη ηλικία

 

Για την περίοδο 2020-2021, η Κ.Ε.Δ.Χ. προγραμμάτισε την υλοποίηση δώδεκα (12) προγραμμάτων Άθλησης για όλους, που αφορούσαν στις ίδιες ως άνω κατηγορίες, που όμως μετά τις αποφάσεις της Πολιτείας για αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων λόγω πανδημίας, δεν υλοποιήθηκαν.

Η πρόθεσή μας για την καθιέρωση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, αφορά σε όλες τις ηλικίες και αποτελεί προτεραιότητα της Κ.Ε.Δ.Χ. στον τομέα του Αθλητισμού.