ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Ίδρυση

Η Δημοτική Χορωδία του Δήμου Χερσονήσου, που ιδρύθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση (ΑΔΑ: 631ΒΟΛ6Χ-ΘΓ1) αποτελείται από δύο (2) τμήματα: 1ο) την Μικτή Χορωδία Ενηλίκων και 2ο) την Παιδική – Εφηβική Χορωδία. Σκοπός της ίδρυσης της Δημοτικής Χορωδίας είναι η απόκτηση μουσικής παιδείας και η ανάπτυξη της φωνητικής μουσικής τέχνης των συμμετεχόντων, η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και του πνεύματος αλληλεγγύης και η ενεργή συμμετοχή της σε πολιτιστικά δρώμενα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των μελών της.

H ΚΕΔΧ στο διάστημα αυτό έχει προχωρήσει σε οργανωτική και ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού της χορωδίας, προετοιμάζοντας τις συνθήκες επαναλειτουργίας της μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων. 

Κύριος προσανατολισμός της Κ.Ε.Δ.Χ. μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες είναι:

  • η ποιοτική αναβάθμιση των χορωδιών 
  • η διεύρυνσή τους με την προσέλκυση νέων μελών 
  • η ενίσχυση και η υποστήριξη της παρουσίας τους στα δρώμενα και στις εκδηλώσεις του Δήμου Χερσονήσου, αλλά και εκτός των γεωγραφικών ορίων του. 

H 22/2018 απόφαση διοικητικού συμβουλίου Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου, περί έγκρισης ίδρυσης δημοτικής μικτής χορωδίας ενηλίκων και παιδικής – εφηβικής χορωδίας Δήμου Χερσονήσου:

O κανονισμός της Χορωδίας:

Ιστορικό - Δράσεις – Προοπτική

Η Δημοτική Χορωδία αποτελείται από δύο (2) τμήματα: 1ο) την Μικτή Χορωδία Ενηλίκων και 2ο) την Παιδική – Εφηβική Χορωδία. Σκοπός της ίδρυσης της Δημοτικής Χορωδίας είναι η απόκτηση μουσικής παιδείας των μελών της αλλά και η ενεργή συμμετοχή της σε πολιτιστικά δρώμενα.

Κύριος προσανατολισμός των δράσεων της Κ.Ε.Δ.Χ. για το 2021  που αφορούν στις δύο Χορωδίες του Δήμου Χερσονήσου (Ενηλίκων και Παιδική – Εφηβική) είναι:

  • η ποιοτική τους αναβάθμιση,
  • η διεύρυνση τους με την προσέλκυση νέων μελών
  • η ενίσχυση και η υποστήριξη της παρουσίας τους στα δρώμενα και τις εκδηλώσεις του Δήμου Χερσονήσου, αλλά και εκτός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Χερσονήσου.

Διεύθυνση Χορωδίας

Η Διεύθυνση της Δημοτικής Χορωδίας για το 2021 έχει ανατεθεί στον καταξιωμένο Δάσκαλο και Μαέστρο Νίκο Αντωνακάκη, με σπουδές σε ανώτερο επίπεδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εξαιρετική δυνατότητα στην διαχείριση του ανθρώπινου παράγοντα και εμπειρία στην Διεύθυνση Χορωδιών. Ακολουθώντας την έμπνευση και το όραμά του η Χορωδία θα ανοίξει πανιά βάζοντας λιμάνι προορισμού της τις καρδιές όλων μας. Οι χορωδίες θα λειτουργούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των μελών της  και οι πρόβες θα πραγματοποιούνται α) στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χερσονήσου στη διεύθυνση,  Φιλικής Εταιρείας 11, Λιμένας Χερσονήσου και β) στο κτίριο της Κ.Ε.Δ.Χ. στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών, Γούρνες, με σκοπό να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι όλων των περιοχών. 

Βιογραφικό Μαέστρου:

Διαδικασία εγγραφής νέου μέλους

Εκδηλώσεις Χορωδίας

  • Μικτή Χορωδία Ενηλίκων
  • Παιδική Εφηβική