Νέα

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εγγραφές Β’ εξαμήνου στο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.)

Ξεκίνησαν με τον νέο χρόνο οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) για το Β’ εξάμηνο της σχολικής χρονιάς 2022-2023.

Το Δημοτικό Ωδείο παρέχει ένα ευρύ φάσμα μουσικών σπουδών για όλες τις ηλικίες, καλύπτοντας τη διδασκαλία κλασσικών και παραδοσιακών οργάνων: πιάνο, βιολί, φλάουτο, τρομπόνι, σαξόφωνο, κιθάρα, μονωδία, ανώτερα θεωρητικά, σύγχρονο τραγούδι, κρητική λύρα, λαούτο, μαντολίνο, ούτι, μπουζούκι, παραδοσιακά κρουστά και μουσική προπαιδεία.

Πρόκειται για μία δομή παιδείας και πολιτισμού, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο Χερσονήσου από την Κ.Ε.Δ.Χ., με στόχο να αποτελέσει κύτταρο μουσικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και ζωντανή εστία πολιτισμού.

Λειτουργεί με ένα επιτελείο από καταξιωμένους και έμπειρους καθηγητές, επιδιώκοντας την προώθηση της μουσικής παιδείας στον Δήμο Χερσονήσου και την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας. Η κατοχύρωση των σπουδαστών του με αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών εγγυάται την προσφορά μουσικής εκπαίδευσης με υψηλά ποιοτικά κριτήρια.

Το Δημοτικό Ωδείο ιδρύθηκε το 2022, στεγάζεται στο ανακαινισμένο δημοτικό κτίριο επί της οδού Γιαμπουδάκη 7 στον Λιμένα Χερσονήσου και είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. ΦΕΚ 1488/Β’/30-03-2022.

Πληροφορίες – Εγγραφές:

 • Λιμένας Χερσονήσου, Γιαμπουδάκη 7, Δευτέρα και Παρασκευή 16:00-19:00, Τρίτη και Πέμπτη 16:00-17:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 28970-23320.
 • Γούρνες, γραφεία Κ.Ε.Δ.Χ., πρώην αγγλικανική εκκλησία (εντός πρώην αμερικανικής βάσης), Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810-332138.
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Χριστούγεννα, μια αγκαλιά ο Δήμος Χερσονήσου 2022»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Χριστούγεννα, μια αγκαλιά ο Δήμος Χερσονήσου 2022» που για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) με Πολιτιστικούς Συλλόγους/Φορείς και με τη στήριξη του Δήμου Χερσονήσου.

Οι χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε τριάντα (30) χωριά του Δήμου Χερσονήσου, με τέσσερις (4) κεντρικές φωταγωγήσεις σε: Λιμένα Χερσονήσου, Μάλια, Γούρνες και Επισκοπή, αποτέλεσαν πόλο έλξης για δημότες και επισκέπτες, δημιουργώντας μια μεγάλη αγκαλιά γεμάτη συναισθήματα και συγκινήσεις.

Και αυτά τα Χριστούγεννα, μικροί και μεγάλοι έζησαν την εορταστική μαγεία στις κεντρικές φωταγωγήσεις των χριστουγεννιάτικων δέντρων στον Δήμο Χερσονήσου. Ο Άγιος Βασίλης και το ξωτικό του υποδέχτηκαν τους επισκέπτες με δώρα, μπαλονοκατασκευές, σκυταλοδρομίες, face painting, και πολλές άλλες γιορτινές διαδραστικές εμπειρίες. Όσοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, απόλαυσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Δημοτική Χορωδία Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου καθώς και μουσικοχορευτικά δρώμενα από χορευτικούς ομίλους και σχολές χορού. Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν κεράσματα και λιχουδιές που προσέφεραν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι. Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν, μεταξύ άλλων, ξυλοπόδαροι και μεγαλοφιγούρες της Disney. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων όλοι είχαν τη δυνατότητα να κάνουν βόλτα με το χριστουγεννιάτικο τρενάκι. Μουσική από DJs και πυροτεχνήματα συμπλήρωσαν το εορταστικό κλίμα και δημιούργησαν μια φαντασμαγορική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Στις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις την ατμόσφαιρα των εορτών μετέφερε ο Αϊ Βασίλης ο οποίος επισκέφθηκε με το χριστουγεννιάτικο τρενάκι τα χωριά του Δήμου Χερσονήσου και σκόρπισε δώρα, μουσική και χαρά στα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και τροφές για τα αδέσποτα ζώα, που χρησιμοποιήθηκαν στη δράση αλληλεγγύης «Κουτιά Αγάπης» και μοιράστηκαν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

«Ευχαριστούμε θερμά τους Συλλόγους και Φορείς που με τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων έκαναν τα «Χριστούγεννα, μια αγκαλιά ο Δήμος Χερσονήσου 2022», σημείο συνάντησης για επικοινωνία και διασκέδαση. Είμαστε περήφανοι που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τις εκδηλώσεις μας, «Χριστούγεννα, μια αγκαλιά ο Δήμος Χερσονήσου», με αποτέλεσμα να έχουν ήδη καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου και να αποτελούν θεσμό για τον Δήμο Χερσονήσου», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Χ., Γιάννης Μηλάκης.

 

 

 

 

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικα Κουτιά Αγάπης 2022 στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Χερσονήσου

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) διοργάνωσε τη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης «Κουτιά Αγάπης», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα, μια αγκαλιά ο Δήμος Χερσονήσου 2022».

 Τα «Κουτιά Αγάπης» μοίρασαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Με τη δράση «Κουτιά Αγάπης» συλλέχθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τη σύμπραξη επιχειρήσεων, ξενοδόχων, ενοριών αλλά και δημοτών που αγκάλιασαν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Κ.Ε.Δ.Χ., προκειμένου να στηρίξουμε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης στην καθημερινότητά τους.

«Και αυτές τις γιορτές, όλοι μαζί καταφέραμε να κάνουμε πράξη τη δράση «Κουτιά Αγάπης». Συνεχίζουμε την κοινή μας προσπάθεια, υλοποιούμε δράσεις αλληλεγγύης, προσφοράς και αγάπης και παραμένουμε πιστοί στο πνεύμα των Χριστουγέννων όλο το χρόνο, με επίκεντρο τον άνθρωπο», δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Χ., Γιάννης Μηλάκης.

Ευχαριστούμε θερμά τους:

 • ΑΒ Βασιλόπουλος
 • Aldemar Resorts
 • Άλικον Χημικά
 • Coca-Cola Τρία Έψιλον
 • FrieslandCampina Hellas – NOΥNOΥ
 • Ιερά Μονή Παναγίας Κεράς Καρδιωτίσσης
 • Krivek A.E.
 • Μέγα Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε.
 • Νερό Ρούβας – Αναπτυξιακή Εταιρεία Γέργερης Α.Ε.
 • Όμιλο Εταιριών Καράτζη Α.Ε.
 • Όμιλο Stella Hotels Collection
 • Όμιλο Φιλοξενίας Μεταξά
 • Σαβοϊδάκης bakery & patisserie
 • Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης Α.Ε.
 • The Mart Cash & Carry

Τα «Κουτιά Αγάπης» περιείχαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

 

 

 

 

 

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου ενδιαφέρεται να προβεί στην ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών ορκωτού ελεγκτή για τη διενέργεια του τακτικού διαχειριστικού ελέγχου για τα έτη 2020,2021 στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου σύμφωνα με το αρθρ.261 ν.3463/06», δυνάμει  της υπ. αριθμό 96/2022(ΑΔΑ: 9ΣΡΣΟΛ6Χ- Ρ9Δ) απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και της υπ. αριθ. πρωτ.976/24.11.2022 τεχνικής έκθεσης της Κ.Ε.Δ.Χ. ενδεικτικού προϋπολογισμού 3.000,00 ευρώ  συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της οικονομική προσφοράς  σύμφωνα με την  υπ. αριθ. πρωτ.1016/06.12.2022 Πρόσκληση ορίζεται η Παρασκευή  16.12.2022 και ώρα 14.00.

https://kedhersonisos.gr/wp-content/uploads/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΤΕΧΝΙΚΗ.pdf

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 2022»

Τριάντα μία (31) εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2022 «Χριστούγεννα, μια αγκαλιά ο Δήμος Χερσονήσου» από 2 έως και 26 Δεκεμβρίου.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, οι οποίες περιλαμβάνουν τέσσερις (4) κεντρικές φωταγωγήσεις σε: Λιμένα Χερσονήσου, Γούρνες, Μάλια και Επισκοπή, συνδιοργανώνει η Κ.Ε.Δ.Χ. με πολιτιστικούς συλλόγους – φορείς και με τη στήριξη του Δήμου Χερσονήσου.

Στις κεντρικές φωταγωγήσεις περιμένει τους επισκέπτες μια μεγάλη αγκαλιά με μεγαλοφιγούρες της Disney, τον Άγιο Βασίλη και το ξωτικό που θα μοιράζουν δώρα και μαλλί της γριάς στα παιδιά, ξυλοπόδαροι, face-painting, ταχυδρομείο του Αϊ-Βασίλη, χριστουγεννιάτικο δέντρο ευχών, μπαλονοκατασκευές, σκυταλοδρομίες, μουσική από DJs, κεράσματα, πυροτεχνήματα, μουσικοχορευτικά δρώμενα, μουσικές συναυλίες από τη δημοτική χορωδία και χριστουγεννιάτικο τρενάκι που θα ταξιδέψει τους επιβάτες και θα μεταφέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων σε όλο το Δήμο.

Στις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις, στα χωριά του Δήμου Χερσονήσου, την ατμόσφαιρα των γιορτών θα μεταφέρει το τρενάκι του Αϊ Βασίλη, το οποίο θα σκορπίζει δώρα, μουσική και χαρά στα παιδιά από τις 17:00 έως τις 19:00 μέχρι και την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 2/12: Λιμένας Χερσονήσου (φωταγώγηση), ώρα 17:00, αύλειος χώρος Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας

Σάββατο 3/12: Γούρνες (φωταγώγηση), ώρα 17:00, αύλειος χώρος Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας

Κυριακή 4/12:  Ανάληψη, ώρα 17:00, κεντρική πλατεία

Δευτέρα 5/12:

 • Σκοτεινό – Βορίτσι, ώρα 17:00, πλατεία του χωριού (Βορίτσι)
 • Χαρασό, ώρα 19:00, αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

Τετάρτη 7/12:

 • Βραχόκηπος, ώρα 17:00, κεντρική πλατεία
 • Σκόπελα, ώρα 19:00, χώρος Πολιτιστικού Συλλόγου

Πέμπτη 8/12:

 • Καινούργιο Χωριό, ώρα 17:00, κεντρική πλατεία
 • Γάλιπε, ώρα 19:00, κεντρική πλατεία

Παρασκευή 9/12: Μάλια (φωταγώγηση), ώρα 17:00, πλατεία Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου

Σάββατο 10/12: Επισκοπή (φωταγώγηση), ώρα 17:00, κεντρική πλατεία

Κυριακή 11/12: Σταλίδα, ώρα 17:00, αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη

Δευτέρα 12/12: Αγριανά, ώρα 17:00, προαύλιο Πνευματικού Κέντρου “Η Αγία Τριάδα”

Τρίτη 13/12: Σγουροκεφάλι, ώρα 17:00, πλατεία του χωριού

Τετάρτη 14/12:

 • Αϊτάνια, ώρα 17:00, πλατεία του χωριού
 • Σταμνοί, ώρα 19:00, πλατεία του χωριού

Πέμπτη 15/12:

 • Κόξαρη, ώρα 17:00, πλατεία του χωριού
 • Καλό Χωριό, ώρα 19:00, προαύλιο Σχολείου

Παρασκευή 16/12: Ποταμιές, ώρα 17:00, προαύλιο Σχολείου

Σάββατο 17/12: Αβδού, ώρα 17:00, κεντρική πλατεία

Κυριακή 18/12: Κοκκίνη Χάνι, ώρα 19:00, αύλειος χώρος Ι.Ν. Υπεραγίας Θεοτόκου “Άξιον Εστίν”

Δευτέρα 19/12:

 • Καρτερός, ώρα 17:00, προαύλιο Πολιτιστικού Συλλόγου
 • Ελιά, ώρα 19:00, πλατεία του χωριού

Τρίτη 20/12:

 • Μοχός, ώρα 17:00, κεντρική πλατεία
 • Κράσι, ώρα 19:00, πλατεία του χωριού

Τετάρτη 21/12: Ανώπολη,  ώρα 17:00, κεντρική πλατεία

Πέμπτη 22/12: Χερσόνησος, ώρα 17:00, κεντρική πλατεία

Παρασκευή 23/12: Γούβες, ώρα 17:00, προαύλιο Σχολείου

Σάββατο 24/12:

 • Άνω Βάθεια, ώρα 17:00, προαύλιο Σχολείου
 • Κάτω Βάθεια, ώρα 19:00, προαύλιο Πολιτιστικού Συλλόγου

Δευτέρα 26/12: Γωνιές, ώρα 17:00, κεντρική πλατεία

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς ομάδες, καθώς και τροφές για τα αδέσποτα ζώα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του Δήμου Χερσονήσου:

Δημοτική Ενότητα Μαλίων:

Σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό – Λαογραφικό Σύλλογο Μαλίων και με τη συμμετοχή: Επιμορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Μαλίων «Εστία», Επιμορφωτικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Σταλίδας – Μοχού «Φιλαρέτη», Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Μοχού «Η Πρόοδος», Κοινότητα Κρασίου.

Δημοτική Ενότητα Χερσονήσου:

 Σε συνδιοργάνωση με τον Φιλωνίδειο Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Λιμένα Χερσονήσου (Κουτουλουφάρι – Πισκοπιανό) και με τη συμμετοχή: Εκπολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Αβδού, Επιμορφωτικός Σύλλογος Γυναικών «Βριτόμαρτις», Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμιών «Παναγία η Γκουβερνιώτισσα», Πολιτιστικός Σύλλογος Ανάληψης, Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανισσαρά & Σαραντάρι, Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Χερσονήσου, Πολιτιστικός Σύλλογος Γωνιών Πεδιάδος, Eκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγριανών «Η Αγία Τριάδα», Νηπιαγωγείο Χερσονήσου – Δημοτικό Σχολείο Χερσονήσου.

Δημοτική Ενότητα Γουβών:

Σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γουρνών Πεδιάδος «Η Πρόοδος» και με τη συμμετοχή: Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Γουβών «Ο Άγιος Κωνσταντίνος», Πολιτιστικός – Αθλητικός Σύλλογος «Βραχόκηπος», Πολιτιστικός Σύλλογος Καλού Χωριού  «Ο Μαζάς», Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ελιάς  «Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός», Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο «Άξιον Εστίν» Κοκκίνη Χάνι, Πολιτιστικός Σύλλογος Κόξαρης Πεδιάδας «Ο Άγιος Κήρυκας», Πολιτιστικός Σύλλογος Ανώπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοτεινού «Η Αγία Παρασκευή», Πολιτιστικός Σύλλογος Βοριτσίου «Η Αγία Μαρίνα», Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Βάθειας, Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Βάθειας «Ο Νίρος», Μορφωτικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαρασού «Ο Άγιος Ευστάθιος», Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Καρτερού, Μ.Κ.Ο. Γυναικών «Ίριδα», Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Γουρνών, Γουβών, Κοκκίνη Χάνι, Ανώπολης, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γουρνών, Γουβών, Κοκκίνη Χάνι, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ελιάς.

Δημοτική Ενότητα Επισκοπής:

Σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό – Λαογραφικό Σύλλογο Επισκοπής Πεδιάδος και με τη συμμετοχή: Σύλλογος Γυναικών Επισκοπής «H Εργάνη», Πολιτιστικός Σύλλογος Σγουροκεφαλίου, Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Γάλιπε «Ο Άγιος Γεώργιος», Πολιτιστικός Σύλλογος Καινούργιου Χωριού «Η Αγία Αναστασία», Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Αϊτανίων Πεδιάδος, Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Σταμνιών, Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλίφας, Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπελιανών «Τα Σκόπελα».

 

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έναρξη κύκλου δωρεάν μαθημάτων Χορευτικής Γυμναστικής στον Δήμο Χερσονήσου

Δωρεάν μαθήματα Χορευτικής Γυμναστικής για ενήλικες συνδιοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και η Σχολή Χορού «Arte Ballet Dance School», με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου.

Η πρωτοποριακή μέθοδος Χορευτικής Γυμναστικής περιλαμβάνει άσκηση σε ζωντανή και ευχάριστη ατμόσφαιρα με διαρκώς εναλλασσόμενες χορογραφίες, σύγχρονη χορευτική μουσική, διασκέδαση και, φυσικά, χαρούμενο κλίμα διδασκαλίας. Ο χορός είναι “οξυγόνο” για κάθε ηλικία, ό,τι καλύτερο για όσους αγαπούν το χορό και ταυτόχρονα ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από την άσκηση και την ευεξία που μπορεί να προσφέρει.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες από 18 ετών, με έναρξη τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022. Θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 10:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. στο Φιλωνίδειο κλειστό γυμναστήριο Λιμένα Χερσονήσου, οδός Ελευθερίας 21, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας χορού και ιδιοκτήτρια της Σχολής Χορού «Arte Ballet Dance School», Κατερίνας Καργάκη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν καθημερινά συμμετοχή στο τηλέφωνο: 2810-332138 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00-14:00) και ηλεκτρονικά στο: koinofelis@hersonisos.gr αναφέροντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο πρώτο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου

Για τις εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το Δημοτικό Ωδείο, οδός Γιαμπουδάκη 7, Λιμένας Χερσονήσου κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ώρες 16:00 έως 19:00, καθώς και τα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου στις Γούρνες, εντός πρώην αμερικανικής βάσης (πρώην αγγλικανική εκκλησία), από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 09:00 έως 14:00.
Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022.
Περισσότερες πληροφορίες:
Tηλ. Επικ.: 28970-23320 ώρες 16:00 έως 19:00 Δευτέρα, Παρασκευή
Tηλ. Επικ.: 2810-332138 ώρες 09:00 έως 14:00 Δευτέρα έως Παρασκευή
ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δωρεάν μαθήματα γκολφ στον Δήμο Χερσονήσου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) στο πλαίσιο δράσεων ανάπτυξης του αθλητισμού, διοργανώνει με τον Αθλητικό Όμιλο «Γκολφ Κρήτης» δωρεάν μαθήματα γκολφ. Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κρητικά Γκολφ Α.Ε., της AEGEAN και του Δήμου Χερσονήσου.

Ο κύκλος των δωρεάν μαθημάτων απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά από έξι (6) ετών και ξεκινά το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 12:00 έως 14:00 στο εκπαιδευτήριο των αθλητικών εγκαταστάσεων «Κρητικά Γκολφ Α.Ε.», περιοχή Ρούσσος Λάκκος του Δήμου Χερσονήσου.

Αναλυτικότερα, τα μαθήματα περιλαμβάνουν:

 • Το άθλημα του Γκολφ – ιστορική αναδρομή
 • Χωροκιναίσθηση
 • Κανονισμοί και ορολογία
 • Ανάλυση και τεχνική
 • Εξάσκηση και αυτοσυγκέντρωση

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τον  επαγγελματία  του γηπέδου κο Henrik Engdahl (Head PGA Professional, Pro Crete Golf Club, Callaway Golf Ambassador) μέλος του PGA Ελλάδος και Σουηδίας, διακεκριμένο σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Βοηθοί εκπαιδευτή είναι οι κ.κ. Νικόλαος Χαλαμπαλάκης – Πρόεδρος του Ομίλου και διακεκριμένος εκπρόσωπος της Χώρας μας σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Παναγιώτης Αγγελόπουλος – Captain  του Ομίλου, καθώς και οι αθλητές και  Πανελληνιονίκες του Ομίλου Δημήτριος Κολοβός-Σοφίος U18 και Δημήτριος Χαλαμπαλάκης U15,  μέλη της Προεθνικής ομάδας Γκολφ,  με πολυάριθμες διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν καθημερινά συμμετοχή στο τηλέφωνο 2810-332138 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00-15:00) και ηλεκτρονικά στο: koinofelis@hersonisos.gr.

 

 

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έναρξη εγγραφών στο πρώτο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στο νεοσύστατο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου.

Το Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου ιδρύθηκε το 2022 και στεγάζεται στο ανακαινισμένο δημοτικό κτίριο επί της οδού Γιαμπουδάκη 7, στον Λιμένα Χερσονήσου. Είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. ΦΕΚ 1488/Β’/30-03-2022.

Πρόκειται για μία δομή παιδείας και πολιτισμού, που δημιουργείται για πρώτη φορά στον Δήμο Χερσονήσου και υλοποιείται από την Κ.Ε.Δ.Χ. Η ίδρυσή του έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια ζωντανή εστία πολιτισμού και να αποτελέσει ένα κύτταρο μουσικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το Δημοτικό Ωδείο λειτουργεί σε συνεργασία με ένα επιτελείο από καταξιωμένους και έμπειρους καθηγητές, επιδιώκοντας την προώθηση της μουσικής εκπαίδευσης στον Δήμο Χερσονήσου και την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας. Η κατοχύρωση των σπουδαστών του με αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών εγγυάται την προσφορά μουσικής παιδείας με υψηλά ποιοτικά κριτήρια.

Το Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου παρέχει ένα ευρύ φάσμα μουσικών σπουδών για όλες τις ηλικίες, καλύπτοντας τη διδασκαλία κλασσικών και παραδοσιακών οργάνων: πιάνο, βιολί, φλάουτο, τρομπόνι, σαξόφωνο, κιθάρα, μονωδία, ανώτερα θεωρητικά, σύγχρονο τραγούδι, κρητική λύρα, λαούτο, ούτι, μπουζούκι, παραδοσιακά κρουστά και μουσική προπαιδεία.

Πληροφορίες – Εγγραφές:

 • Γούρνες, γραφεία Κ.Ε.Δ.Χ., πρώην αγγλικανική εκκλησία, (εντός πρώην αμερικανικής βάσης) Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00-14:00 και στο τηλέφωνο 2810-332138.
 • Λιμένας Χερσονήσου, Γιαμπουδάκη 7, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, ώρες 16:00-19:00 και στο τηλέφωνο 28970-23320.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι, για την ίδρυση του πρώτου Δημοτικού Ωδείου στον Δήμο Χερσονήσου, που έπειτα από κόπο και μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να υλοποιήσουμε και να προσφέρουμε στους πολίτες. Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου επενδύει στην καλλιτεχνική και πολιτιστική εκπαίδευση της νέας γενιάς και θέτει τις βάσεις στους τομείς του Πολιτισμού και της Παιδείας. Καλώ τους νέους, αλλά και όλους όσοι αγαπούν τη μουσική να εμπιστευτούν και να αγκαλιάσουν το Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου» ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Χ., Γιάννης Μηλάκης.